Hovězí guláš
INGREDIENCE:
- 400 g hovězí kližky
- 120 g cibule
- 2 stroužky česneku
- 40 g hladké mouky
- 60 g sádla
- mletá paprika
- mletý pepř
- kmín
- majoránka
- sůl
POSTUP:
Maso opláchneme ve studené vodě a nakrájíme na větší kostky.
Cibuli oloupeme a nasekáme na jemno, česnek oloupeme a rozetřeme se solí.
Sádlo rozehřejeme v kastrolu na plotně, přidáme nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit, aby zůstala světlá. Na cibuli vysypeme mletou papriku a zamícháme. Přidáme nakrájené maso a krátce osmahneme po všech stranách. Potom je podlijeme šálkem horké vody nebo vývarem z kostí, osolíme, opepříme, okmínujeme, přiklopíme pokličkou a dusíme.
Během dušení občas zamícháme a podle potřeby mírně podlijeme horkou vodou. Poloměkké maso zalijeme vodou s rozkvedlanou moukou, dobře rozmícháme aby nezůstaly hrudky, přidáme majoránku, utřený česnek a za občasného míchání dusíme do měkka