Banánový koláč
KORPUS: NÁPLŇ:
- 140g mouč.cukru 220 g šlehačka
- 4ks žloutek 30 g med
- 420g hladká mouka 300 g bílá čokoláda Ivoire
- 280g másla 2 ks banán
- 3 lžíce kakaa 5 lžíce strouhaný kokos
- kůra ze dvou limetek 100 g mléčná čokoláda
- sůl 200 g ananas krájený na kostičky
- fazole na zatížení těsta 200 g mango
- 25 g hnědý cukr
- půl vanilkového lusku
- ananasový džus
- 100 g šťáva z jednoho citronu
POSTUP:
Korpus
Máslo si necháme povolit, smícháme ho se zbývajícími surovinami a vytvarujeme kompaktní a hladké těsto. Dáme na 2 hodiny odležet do lednice.
Rozválíme těsto a vyložíme jím dortovou formu. Přikryjeme pečícím papírem a zatížíme fazolemi. Pečeme na 190°C asi 20 minut.
Po vychladnutí plníme banánovým krémem.
Banánová náplň
Smetanu zahřejeme společně s medem. 1/3 smetany vlijeme na rozpuštěnou čokoládu. Mícháme stěrkou, dokud se nevytvoří emulze. Poté přidáme druhou třetinu smetany. Postup opakujeme do úplného zpracování smetany. Obě směsi spojíme pomocí ponorného mixéru a přidáme na rozmixování banány. Nalijeme na korpus a necháme vychladit.
Hotový korpus posypeme praženým kokosem a strouhanou čokoládou.
Suroviny lehce zahřejeme a umixujeme do hladké konzistence. Vmícháme ananas nakrájený na kostičky a podáváme s dezertem