Čokoládový fondant
28. 1. 2016
INGREDIENCE: na 4-5 fondantů
- 90g hořké čokolády (70% kakaa)
- 90g másla
- 50g hladké mouky
- 3 vejce
- 90g cukru krupice
- plus máslo a polohrubá mouka na vymazání formiček
POSTUP:
- Rozehřejte troubu na 190-200°C, rošt správně umístěte, dokud je studený.
- Připravte vodní lázeň
- Navažte a odměřte všechny suroviny.
- Rozehřejte máslo spolu s čokoládou, v ideálně kovové misce
- Pomocí elektrického šlehače s metličkou ušlehejte vejce do pěkné táhlé pěny, trvá to minutu, maximálně dvě – jeďte spíš na malé otáčky a déle. Turbo ne e e.
- Šlehejte i dál, ale po vrchovatých lžících přisypávejte cukr. Vždycky tak po 10-15 vteřinách, dokud tam nebude všechen. Vejce tím nabydou. Pěna by měla být ještě nadýchanější. Proto tam nemůžeme vsypat všechen cukr naráz, mohli bychom to udusit.
- Hnědé vlijeme do žlutého. Teplou čokoládu s máslem do vajec s cukrem.
- Ručně metličkou pomalu spojíme v hnědou jednobarevnou hmotu. Pěkně něžně.
- Prosejeme mouku a v něžnosti pokračujeme při jejím vmíchávání.
- Formičky vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou.
- Nadávkujeme těsto do vymazaných a vysypaných formiček.
- Vložíme do vyhřáté trouby na požadovanou dobu. Prostředek těsta na hladině by měl zůstat níž než kraje. Jakmile se udělá uprostřed špička, která by chtěla praskat a z ní by pak dokonce vyvěrala hnědá hmota, je konec. Přepečeno. Příště o minimálně 3 minuty méně.
- Poté vyjmeme a necháme pár minut chladnout.
- Lehce zatřepeme s formičkou, hned ucítíte, že fondant půjde v pohodě vyklopit.
- Vyklopíme.
Náhledy fotografií ze složky Čokoládový fondant
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář