Domácí houska na hamburger
28. 1. 2016
INGREDIENCE:
- 275 g hladké mouky
- 170 ml teplé vody
- 20 ml oleje
- 20 g čerstvého droždí
- lžička a půl cukru krupice
- 2 lžičky soli
- 1 vejce
- 1/2 lžičky vody na potření spolu se zbytkem vejce
- případně sezam na posypání
POSTUP:
- Do mouky přidejte sůl
- Droždí rozdrolte, smíchejte do tekuta s cukrem a přilijte trochu (cca. 5-10 ml) vlažné vody
- Ke zbytku vody přilijte olej
- 1/2 rozkvrdlaného vajíčka přidejte do vody s olejem a promíchejte
- Ke druhé polovině přidejte trošičku studené vody, promíchejte a dejte do lednice (na potření)
- Mouku a tekuté složky přidáme dohromady, těsto důkladně propracujeme buď tak 3-4 minuty ručně s měchačkou nebo v hnětacím robotu
- Dát vykynout na teplé místo tak na cca. 45 minut
- Těsto znovu propracovat
- Rozdělit na stejně velké bochánky
- Na plechu nechat ještě nakynout (přikrýt folií!!) 20-30 minut
- Troubu nastavit na 200°C
- Pomašlovat vajíčkem s vodou
- Pečeme v troubě uprostřed do požadované barvy, cca.10-13 minut.
- Po vyjmutí z trouby bulky na pekáči přikryjte utěrkou, jedině tak budou měkkounké.
Náhledy fotografií ze složky Hamburgery a domácí houska
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář