Focaccia (italský chléb)
TĚSTO: NÁPLŇ:
- 500 g hladké mouky olivy
- 20 g droždí rajčata
- 350 ml teplé vody česnek
- 2 lžičky soli rozmarýn
- olivový olej
POSTUP:
Mouku smícháme s půlkou sušeného droždí a dvěma lžičkami soli, přidáme teplou vodu a jemně mícháme vařečkou, než se ingredience spojí v těsto.
Mísu s těstem přikryjeme utěrkou a dáme asi na půl hodiny kynout na teplé místo. Až nám těsto nakyne (nenakyne nijak moc), pocákáme si vál a ruce olivovým olejem a lehce ho do těsta vpracujeme (musí být hlavně zvenku, aby vznikla křupavá kůrka).
Těsto hodíme do dortové formy nebo plechu, nahoru dáme rajčata, olivy, rozmarýn a česnek a dáme péct na 250°C 15 minut a potom na 180°C 25 minut.
Náhledy fotografií ze složky Focaccia (italský chléb)